Korpa

zatvori
  • Vaša korpa je prazna

povratak u prodavnicu

Food Contact

Food Contact materijali su svi materijali i delovi koji dolaze ili mogu doći u direktan kontakt sa hranom.
Simbol ovog sertifikata je čaša i viljuška i međunarodna je oznaka za materijale koji su „bezbedni za hranu“. Ovaj simbol je potvrda da su materijali koji su korišćeni kao i proces proizvodnje bezbedni i da mogu doći u direktan kontakt sa hranom.
Važno je znati da sam simbol ne garantuje bezbednost hrane pod bilo kakvim uslovima, sastav materijala koji dolazi u kontak sa hranom  i sama hrana nisu jedini faktori koji utiču na kancerogene migracije u samu hranu, postoje drugi faktori koji više nego značajno mogu uticati na bezbednost hrane, neki od dobrih primera za ovo svakako je i temperatura na kojoj se hrana drži, količina masti u hrani kao i kontaktno vreme sa površinom.
Food Contact materijali mogu biti neke očigledni predmeti kao što su čaša ili konzerva za piće, kao i procesne mašine u industriji hrane ili aparati za kafu. Food contact proizvodi mogu se dobiti od mnoštva materijala uključujući plastiku, gumu, papir, premazi, metal itd. u mnogim slučajevima radi se o kombinaciji materijala kao na primer: sok je upakovan u tetrapak u kom se nalazi sloj plastike, zatim aluminijuma, papir, štampa i završna obrada

Svakako, proizvodi sa ovom oznakom nose sa sobom kvalitet više i značajno povećavaju Vašu bezbednost