Korpa

zatvori
  • Vaša korpa je prazna

povratak u prodavnicu

Nordic Ecolabel

Nordic Ecolabel: Zvanični Ecolabel nordijskih zemalja. standard postavljen tako da vodi računa o životnom ciklusu i postavlja visoke standarde životne sredine koji se konstantno testiraju. kako bi proizvod dobio oznaku Nordic Ecolabel, mora biti u jednoj od 63 proizvodne oblasti i zadovoljiti sve uslove za odgovarajuću proizvodnu grupu. svrha standarda je da korisnicima da jasnu i konciznu informaciju o uticaju proizvoda na životnu sredinu, kao i da promoviše razvoj proizvoda koji su u skladu sa prirodom. vizija Nordic Ecolabel sertifikata je održivo društvo a misija da da doprinos održivoj potrošnji.

Nordic Ecolabel sertifikatom su obeleženi proizvodi koji ispunjavaju stroge kriterijume koji se tiču korišćenja hemikalija, zagađenja vazduha i vode u procesu proizvodnje, kao i energije koja je utrošena i procedure upravljanja otpadom, takođe mora zadovoljti minimum količine vlakana iz održivih izvora.
Nordic Ecolabel je zvanična Ecolabel oznaka nordijskih zemalja i EU Ecolabel je njegov ekvivalent. oba standarda funkcionišu na sličan način sa vođenjem računa o kompletnom životnom ciklusu proizvoda i kontinuirano se sami standardi ažuriraju.

kreterijumi ovog standarda su često viši u odnosu na EU Ecolabel

www.nordic-ecolabel.org

Pogledajte sve proizvode sa ovim sertifikatom: